Демократична България обяви официално, че подкрепя Лозан Панов и Мария Касимова-Моасе

...
Демократична България обяви официално, че подкрепя Лозан Панов и Мария Касимова-Моасе
Коментари Харесай

ДБ подкрепи официално Лозан Панов за президент: С особено уважение подчертаваме независимостта му |

Демократична България разгласи публично, че поддържа Лозан Панов и Мария Касимова-Моасе за президентския избор. 

Ръководните органи на партии " Зелено Движение ", " Демократи за мощна България " и " Движение " Да, България " са решили коалиция " Демократична България - Обединение " да даде своята политическа поддръжка за кандидатурата на Лозан Панов за президент, оповестиха от обединяването. 

В лицето на Лозан Панов демократичната общественост на България има своят натурален претендент и притежател на достоверната традиция на битката за народна власт и господство на закона в миг, когато сме очевидци на следващата замяна, декларират в своя позиция от Демократична България. 

В позицията им се споделя още:

Вярваме, че в случай че бъде определен за президент господин Панов може:

- да отстоява дневния ред на национално единство към действителни демократични и европейски полезности и воля за дълбока смяна, вместо подправени клишета за безпринципно съглашателство, зад което се крие опит за замяна на истината и бягство от отговорност;
да се опълчи действително и поредно на корупцията като надълбоко институционално и морално предизвикателство, което изисква изцяло разграждане на корупционния модел и преосноваване на държавността ни; 

- да поведе усилието за одобряване на националния ни суверенитет в границите на Европейски Съюз и НАТО не като конюнктурно преференциална инсценировка, а като цялостна и дълготрайна политика;

- да засилва достоверната конституционна роля на президентската институция в поддръжка на върховенството на закона, разделянето на управляващите и парламентарния темперамент на републиката, без клатушкане към оформяне на нови центрове на централизация на власт, ерозиращи демократичния модел на държавно устройство.

С изключително почитание подчертаваме независимостта на господин Панов. Той е повдигнат от предприемчив комитет не като комфортна условност, а като естествена демонстрация на демократичната общественост и зад него стоят потвърдили се в действителни цивилен старания структури и фигури. Неговият статут на магистрат не е просто стичане на кариерните му условия, а идея, от която той черпи своя престиж. И, най-важното, със своята поредна персонална битка за господство на закона и съдийска самостоятелност господин Панов е дал съответни биографични доказателства за това, че може да бъде един същински самостоятелен президент, който не се кланя на мощните на деня и в задкулисието, не се огъва пред компликации и не козирува на партии и кланове.

Ето за какво, давайки своята политическа поддръжка и присъединявайки се към апелите за мощен цивилен избор и готовност за избора на господин Панов за президент, партийните структури на Демократична България ще подхождат с оптимален почит към неговата и на акцията му самостоятелност по закон и по дух. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР